The Louis Vuitton Foundation is an art museum and cultural centre in the Bois de Boulogne overlooking the Jardin d’Acclimatation in Paris, France. After analyzing the case study it is evident that we can place Louis vuitton’s strategy between 1 and 2 at the bowman’s strategy clock, which focuses on product differentiation. The sails give Fondation Louis Vuitton its transparency and sense of movement, while allowing the building to reflect the water, woods and garden and continually change with the light. In recognition, Fondation Louis Vuitton was selected as the 2012 recipient of the prestigious BIM Excellence Award given by the American Institute of Architects (AIA). Louis Vuitton in Paris is a complex building—actually, two structures in one. The aalysis of Louis Vuitton case study from chapter-9,Kotler Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. Part of the won the Special Rcognition in the Tekla Global BIM Awards in 2012 and another was a winner in the UK Tekla BIM Awards in 2013 . Frank Gehry with Gehry Partners LLP design team and Gehry Technologies as consultants. The building was designed by Los Angeles-based architect Frank Gehry and was opened to … Surrounding it are 12 curving translucent canopies, or sails, made of 3,600 glass panels supported by steel and wood members—the second structure. On September 14, the Fondation Louis Vuitton inaugurated a new permanent exhibition retracing the architectural design process behind Frank Gehry’s amazing building. VINCI rose to a number … The landscaping, water garden and landscape integration was taken on by ALEP.. Concept. Who was the designer? ... • Louis Vuitton's foundation offers temporary arts exhibitions, concerts and film projections. Situation. Louis Vuitton Case study McGreGor T Gerome Keiser University Prof: Dr.Jeff Ritter LOUIS VUITTON Was a French Entrepreneur who was born on August 4, 1821 at Jura and later died on February 27, 1892 . DOWNLOAD THE CASE STUDY Authored by: […] The mission of Louis Vuitton has been built on three rules they are ; To master his savoir, to provide excellent service to his customers and to innovate continuously. In conjunction with the event, Frank Gehry is taking part in a conversation with artist Daniel Buren that will be streamed live on the Fondation Louis Vuitton YouTube channel. Looking at the very first sketches by Frank Gehry for Foundation Louis Vuitton, a new museum of contemporary art near Paris, the challenge of the endeavor is apparent. This is the kind of building that would not have been possible to construct without a comprehensive approach to BIM. In 2014, VINCI completed the construction of the Louis Vuitton Foundation, Frank Gehry’s latest creation, using the BIM methodology. The museum building is a concrete-and-steel structure largely clad in 19,000 white concrete panels. If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website. The Louis Vuitton Foundation is located on the northern edge of Bois de Boulogne, in the area of the Jardin d’Acclimatation, a family member in Parisian life, a place of discovery and wonder within the district XVI Paris, France.The building has two entrances, one in the garden and another at 8 Avenue du Mahatma Gandhi. LOUIS VUITTON: A CASE STUDY STRATEGY FOR A POSSIBLE BRAND EXTENSION Fashion Branding Summative Assessment MA Fashion Design Management Ilaria Quintè 14439514 word count: 3101 1 CONTENT PAGE 1.