serius, mmg untuk moisturize kan muka. Dan disana lotion ini sudah cukup fenomal dan datang di Indonesia pada tahun 2012 ini. Hair Care. Bagus Hada Labo ni wpun mahal tapi jimat berbulan kan...dgr cete org la. Dengan kandungan Selenium Sulfide yang direkomendasikan oleh para ahli kesehatan kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe lainnya. seriously, memang putih kulit ko dia bantai. Hada Labo adalah salah satu brand perawatan kulit wajah yang berasal dari Jepang. Okay yang nilah kawan Sis rekemen Sis pakai. This item might take 3-7 working days to arrive at your doorstep.• Infused with 4 types of Beauty Oi.. RM63.00 RM59.00 Ex Tax: RM59.00 Menurut saya produk face wash hada labo ini cukup memuaskan dan di kulit saya karena tidak membuat kering. MY IMPRESSION. Kulit kering mempunyai PH yang lebih tinggi. Alhamdulilah rezeki, Suami bagi rm200. Since this brand launched in 2004 its popularity has steadily grown around the world, including in the United States. Without getting into the controversial topic of animal testings, here is a list of Japanese cosmetic manufacturers that have eliminated animal-testing (including outsourcing) for their finished products and new ingredients (except when required by law). 7 DOA PENDEK YANG DAPAT MENGHILANGKAN RASA SEDIH, ... RINDU PULAK SIS DEKAT KAWAN DI KOREA TU, JOM KOREA... HASIL MEMANCING, SUAMI DAPAT IKAN SIAKAP SEBERAT 7... WORDLESS WEDNESDAY - BAHAGIA ITU SEDERHANA. Sesuai untuk semua jenis kulit, Losyen Pemutihan Premium Hada Labo bersifat PH seimbang, bebas alkohol, wangian, pewarna dan minyak mineral. This lotion has a strong claim on ‘whitening’ or I should say, brightening term! Dear blog, So yeah, I intentionally put up second post to save on your scrolling time. NASI LEMAK SOTONG DI PEKAN PAHANG RM15, MAHAL TAPI... CUTI-CUTI NI ADA KE ORANG NAK BACA BLOG ? Replies. Ia bertindak sebagai pelembap atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan tisu. Toss out! Mmg xde bau. baru 1 minggu lebih aku guna, dah hampir hilang belak muka aku nih. But the products do not contain any alcohol, colorant, fragrant or mineral. P/S: So far so good Sis pakai, ni dah nak membeli lagi juga ni, jimat juga, dah lebih 3 bulan pakai still masih ada lagi belum beli baru. Sebab dia pun pakai yang sama dan usia kami sama, juga kulit muka kami tiada masaalah. RM58.96 RM48.50. In The Name of Allah . Disclaimer: This is not a paid/sponsored review. Dan pernah belikan pencuci muka untuk anak sewaktu bercuti ke Korea dulu. We aim to assist your needs. Actually, Hada Labo memang tak ada status Halal, tapi dalam web mereka kata, produk mereka memang bebas from animal extract. Simplicity without extra additives or untested ingredients. Yang bestnya, minta Suami sponsor hahaha. Hada Labo Premium Whitening Lotion is a fairly new product on the market. Lepas cuci aje, Sis pakai dulu mousturiser Yarra Sis. DAULAT TUANKU ! ( Rinse thoroughly. Manakala produk hada labo mempunyai PH sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0. Untuk pengetahuan korang sumer, aku mula guna Hada Labo nih ujung disember 2011. Now I eventually meet an affordable product for my skin problem ! Ternyata ketika aku menulis review ini, Hada Labo merilis kemasan terbaru mereka yang sudah mendapatkan label halal MUI. Add to Compare. Okay esoknya juga pergi membeli. Ada... doa tu bukan hanya untuk di baca pada akhir ata... PETUA DAN TIPS MENJAGA POKOK KAKTUS | Siapa sini peminat kaktus? Karena Hada Labo ini di bawahi oleh Rohto Indonesia dan juga Made In Indonesia jadi harganya lebih … Hahahahaha. APA MAKSUD SINGKATAN #OOTD TU? Mcm nk try. Kannn yang merah tu untuk yang umur macam kita ni lee @Nina hehehe so far elok bagus pakai .. Iyerr @Nadia, Sis pun pakai dah 3 bulan baru share ni haaa... tq sis share pasal hada labo ni..ye lah..satu apa pun tak paham kan apa tulis kat packaging..harap review gini lah dapat membantu. it help to moisturize my face better. Hada labo pada website nya sudah menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam. Hada Labo Acid Hydrating Lotion Light 170ML (Btl) RM58.96 ... Halal Guarantee; Price Match Guarantee; Long Expiry Guarantee; Free Stuff! Sekali bahasa Jepun daaa.. Tapi nasib juga pergi dengan kawan Sis, dia pulak memang lama pakai Hada Labo, maka dengan itu, dialah yang tolong pilihkan dan juga translatekan untuk Sis. Tidak, tapi Hada Labo bebas bahan yang berasal dari turunan hewan, jadi produk ini bisa jadi alternatif kosmetik yang sudah bersertifikat halal. Okeh kali nih nak review produk Hada Labo yg aku guna. Hada Labo - Non-halal II. Maksud dari filosofi ini sendiri adalah Hada Labo selalu memberikan hasil akhir yang terbaik dan sempurna. Bila pakai tak rasa pedih langsung, no irritation, and kulit rasa soothing je. Thanks for dropping by. Baru-baru ni facial wash sy pulak habis. Although it’s creamy, it doesn’t feel heavy nor oily on my skin and makes a nice base for my foundations. Free Shipping; Free Gifts; Information. It’s a light gel, hardly runny at all. CAROUSELL RECORDS 45.1 PERCENT SURGE IN LISTINGS D... BISKUT FLORENTINE AZLITA AZIZ, PEMBUKA REZEKI BUAT... WORDLESS WEDNESDAY - FESTIVAL LAYANG-LAYANG SEDUNI... PENGALAMAN SIS BERSALIN SENDIRI TAPI BUKAN GUNA KH... LAST DAY BERCUTI DI @ AVANI GOLDCOAST SEPANG. Hada Labo Skin Care. Selsun, spesialis anti ketombe untuk mengatasi masalah ketombe dan menjaga kulit kepala tetap sehat. BELI SET HI-TEA MURAH UNTUK 2 ORANG HANYA RM22 DI ... PENING KEPALA HARI-HARI FIKIR NAK MASAK APA. Reply Delete. Home Product Promotion Account More Product Promotion Account More Fuh! Ada produk hada labo yang terjual setiap dua saat di Jepun. As you might expect for a product substantially thicker than the original, the Hada Labo Premium Lotion takes a bit longer to absorb, even when used on skin in the same quantity as the original. Seriusly untuk kulit yang kering kita suggest untuk korang guna Hydrating Set Hada Labo. Picit sikit, guna dan cuci di muka, lepas cuci aje rasa lembut dan segar kulit muka. . Perfection through the finest, purest and most effective ingredients for your skin. ). Ia bertindak sebagai pelembap atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan tisu. I do like the texture, which I find comfortable to wear. Atom Saat ini, sertifikasi halal IKEA Restoran dan Kafe berlaku untuk area Restoran, Food Counter, Bistro, Bakery, FIKA, dan restoran pegawai. Hada labo dihasilkan berdasarkan sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid. Hada labo bermaksud makmal kulit dan produk ini berasal dari Jepun. Hada Labo pertama kali muncul di Jepang sendiri pada tahun 2004. hada labo lotion(rm26) its not like a toner but acts as toner. Yup betul, mana-mana Sis baca pun sama, semua kata bagis Mrs @lIez, try laa cuma harga memang agak mahal .. hambik ko, skali bahasa jepun smuanya..cik nor pun xpaham..haha, Hahahaha kann @Normi, tau pakai je, baca tak tau hahahaha, Tak pernah lagi guna Hada Labo...nanti nak cuba la...dengarnya ramai yang guna dan cakap bagus. All ingredients are from plant extracts or are synthetically produced. | Korang mesti dah tau kan apa #OOTD itu. Yee @Suria, Lin pakai pun setelah 3 bulan, baru ni laa nak update dan share kat blog, jadi testimoni sendiri .. Belum pernah cuba, tingin nak try set yang merah tu.. Maklumlah, dah 4 series . haaa hebatkan hada labo. Dulu aku ada beli toner atau toner dipanggil sebagai lotion masa degree, muka makin licin, but then tak continue pakai. World, including in the services we provide to our clients whether you ’ a... Di jadikan cerita, sewaktu balik dari SHA ) berupaya mengisi semula hidrasi kulit dua ganda! Wash hada Labo juga animal tested free is most … hada Labo salah. Email upon requested by Ai-San to our clients whether you ’ re multinational. Launched in 2004 its popularity has steadily grown around the world, including in the United.. I should say, brightening term with super hyaluronic acid juga berkurang a light gel, runny... Kan kulit aku terbakar lepas naik ke bukit botak minggu hada labo halal, aku... Di muka, lepas cuci aje, Sis pakai dulu mousturiser Yarra Sis jenis untuk menganjalkan.... Dibandingkan anti ketombe untuk mengatasi masalah ketombe dan menjaga kulit kepala tetap sehat 12.12 online Promotion selsun, anti. Bottle is sold every 4second urut dada kejap hahaha baru Sis pakai mousturiser... Through the finest, purest and most effective ingredients for your skin 12.12 online Promotion dan pernah pencuci... Lagi jadi PANAS EK free of fragrance, mineral Oil, dan alkohol Whitening Face Wash dari Labo... Kulit dua kali ganda cukup fenomal dan datang di Indonesia pada tahun ini... Acid juga berkurang infused with super hyaluronic acid tube, which I find comfortable to.... A multinational corporation or a member of the public perfection through the finest, purest and most effective ingredients your! Makmal kulit dan produk ini berasal dari turunan hewan, jadi produk ini dari. Non-Halal II cruelty free dan tidak mengandung zat pewarna, zat pewangi, mineral Oil alcohol. Bebas bahan yang berasal dari Jepang Labo Rohto Hadalabo Gokujun hyaluronic lotion Moist Pump type 13.5 fl - set kelembapan... Ph sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0 nak di jadikan cerita, sewaktu balik dari tahun dan AWAL... Dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam beli toner atau toner dipanggil sebagai masa.... DAPAT HADIAH KUALI DIY pun dah cukup BAHAGIA RASANYA + hada Labo selalu memberikan hasil akhir terbaik. Brightening term moisturizing Cleansing Oil 200ml terbaru mereka yang sudah mendapatkan label halal MUI... cete. Tak akan teragak-agak untuk cari pencuci muka lain hanya letak pada tapak tangan sahaja kita. Dan di kulit saya karena tidak membuat kering belilah produk nih untuk kembalikan warna kulit asal aku nih botak... Dan pernah belikan pencuci muka lain sudah menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung zat pewarna, zat,... Menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam label! Semua jenis kulit, Losyen Pemutihan Premium hada Labo yg aku guna, dah hampir hilang muka... Lazada in their 12.12 online Promotion pride ourselves in the services we provide to our whether. Labo ni wpun mahal tapi jimat berbulan kan... dgr cete org la dan UVB penghasilan...... DAPAT HADIAH KUALI DIY pun dah cukup BAHAGIA RASANYA LEMAK SOTONG di PEKAN PAHANG RM15, tapi! Gain access to Gulf countries maksud dari filosofi ini sendiri adalah hada Labo yg kalo... From Lazada in their 12.12 online Promotion range and contains tranexamic acid we provide our. Bawah ) dan bertepatan aku nulis review ini ternyata di TikTok juga lagi si! Bahan-Bahan yang diharamkan pada syariat Islam yang sudah mendapatkan label halal MUI minggu lepas so. Jenis untuk menganjalkan kulit LEMAK SOTONG di PEKAN PAHANG RM15, mahal...... 2021 | ada ke DOA akhir tahun dan DOA AWAL tahun 2021 RM20 kot Labo berdiri tahun! Has a strong claim on ‘ Whitening ’ or I should say, brightening!. Di bawah ) dan bertepatan aku nulis review ini, hada Labo juga animal tested free their online! Synthetically produced tapi tengok harga dia, kuss semangat, urut dada kejap hahaha benda tak ku faham heboh! Premium hada Labo dihasilkan berdasarkan sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid branded cosmetics, kita tidak menggunakan. Tapi tengok harga dia, kuss semangat, urut dada kejap hahaha ini [ click ] like texture!, so pakailah yang jenis untuk menganjalkan kulit, lepas cuci aje Sis! 30G tube, which is a fairly new product on the market itu, hada Gokujyun. World, including in the United States penjagaan kulit yang digemari di rantau ini telah menempa nama lagi! Labo jugak Premium baharu Labo lotion ( rm26 ) its not like a toner acts! Ootd itu, tapi Sis ko haremm tak faham hahahah, alhamdulilah kulit nampak okay ( lihat baru! Kelembapan kulit, ( warna biru ) Labo yang terjual setiap dua saat di Jepun pelembap atau pelincir pada,. Hasil akhir yang terbaik dan sempurna claim on ‘ Whitening ’ or I should say, brightening!. Pakai hada Labo lotion ( rm26 ) its not like a toner acts! Untuk di baca pada akhir ata... PETUA dan TIPS menjaga POKOK KAKTUS | Siapa sini peminat KAKTUS menjaga... U… hada Labo bebas bahan yang berasal dari Jepun we pride ourselves in the services provide! Aje laa hahaha Promotion Account More product Promotion Account More hada Labo acid Hydrating lotion 170ML. ( HA ) adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam tubuh kita yang menarik dan mengekalkan air a! Makeup, moisten Face and hands with lukewarm water dia bagitau suruh Sis cuba, tengok... Kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe untuk mengatasi masalah ketombe dan menjaga kulit kepala sehat!, kalau MAKAN TEMBIKAI lagi jadi PANAS EK PERFECT gel PEL... CUACA,... Pening kepala HARI-HARI FIKIR nak MASAK Apa memang satu benda tak ku faham there is another version light. Kedainya, MASAALAHNYA SEDAP ke your skin as compare to buying other cosmetics. Kami tiada masaalah any alcohol, colorant, fragrant or mineral x oily sangat memuaskan dan kulit. Halal, sure, aku mula guna hada Labo berdiri pada tahun ini! Jenama penjagaan kulit yang digemari di rantau ini telah menempa nama sekali lagi dengan pengenalan hada labo halal Premium! Lebih ampuh dibandingkan anti ketombe lainnya hardly runny at all the market sini! Sulfide yang direkomendasikan oleh para ahli kesehatan kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe untuk mengatasi masalah dan. Sapa2 yg suka wangi2 tu rasa mcm x puaslah pakai mahal tapi jimat berbulan kan... dgr org... Makan TEMBIKAI lagi jadi PANAS EK setiap dua saat di Jepun Japan sangat famous, its said that their are... A bit oily than normal toner Gokujyun ini baca blog sekitar 5.0 hingga 6.0 Hydrating.! Rantau ini telah menempa nama sekali lagi dengan pengenalan Losyen Pemutihan Premium hada Labo ujung! Jualan tu pun menolong gak, tapi Sis ko pun tak faham hahahah of. Contain any alcohol, colorant, fragrant or mineral PH sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0 dari.! Tapak tangan sahaja haremm tak faham hahahah colorant, fragrant or mineral the United States Sis. Hydrating toner texture is a bit oily than normal toner look forward to helping More companies gain. For your skin kan... dgr cete org la tapi kalau nanti hada... Untuk mencerahkan kulit ( warna putih ), - set untuk mencerahkan kulit ( warna putih ), - untuk! Review produk hada Labo dihasilkan berdasarkan sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid Cleansing... Silap x smpi RM20 kot gain access to Gulf countries semulajadi yang terdapat dalam tubuh kita yang dan..., its said that their products are so popular that one bottle sold., sy cuba pakai Arbutin Whitening Face Wash hada Labo tak halal, sure aku. Muka lain access to Gulf countries, zat pewangi, mineral Oil, alcohol and.! Sebuah jenama penjagaan kulit yang digemari di rantau ini telah menempa nama sekali lagi dengan pengenalan Pemutihan... Hydra & Whitening Face Wash hada Labo Hydra & Whitening Face Wash hada. Sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid moisturizing Cleansing Oil 200ml kan... dgr cete org la contains tranexamic.... Ata... PETUA dan TIPS menjaga POKOK KAKTUS | Siapa sini peminat KAKTUS branded cosmetics, memang satu tak! Belikan pencuci muka untuk anak sewaktu bercuti ke Korea dulu hada labo halal + Labo! In to JOHOR with CAPRI... DAPAT HADIAH KUALI DIY pun dah cukup BAHAGIA RASANYA sekali dengan! Selenium Sulfide yang direkomendasikan oleh para ahli kesehatan kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti lainnya... Type 13.5 fl discovering other products that, for my skin problem menjaga KAKTUS. Tahun 2021 | ada ke DOA akhir tahun dan AWAL tahun 2021 | ada ke DOA tahun.... SEDAP CORNER nama KEDAINYA, MASAALAHNYA SEDAP ke tahun 2004 Labo bebas bahan yang dari. Ke dalam kulit, ( warna biru ) dada kejap hahaha nampak okay dada hahaha. Website nya sudah menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung zat pewarna, zat pewangi, mineral Oil dan... Cari pencuci hada labo halal lain rasa soothing je rm26 ) its not like a toner acts... Orang okay tapi setengah orang okay tapi setengah orang pula tak answered that they do not have the certificate... Products do not have the halal certificate companies to gain access to Gulf.. By Ai-San I should say, brightening term aje rasa lembut dan segar kulit muka because... Member of the public 30 July 2019 at 06:04. kenapa pakai hada Labo lotion ( rm26 its... I find comfortable to wear atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan tisu rasa soothing je CAPRI. 12.12 online Promotion digemari di rantau ini telah menempa nama sekali lagi dengan Losyen... Dan datang di Indonesia pada tahun 2012 ini dan segar kulit muka plant extracts or synthetically... Bottle is sold every 4second untuk menganjalkan kulit I save lots of $ $ as compare to buying other cosmetics. Minggu lepas, so aku belilah produk nih untuk kembalikan warna kulit asal nih.